Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Na samom ulazu u Boku Kotorsku, u njenom najlepšem delu, nalazi se Herceg Novi - grad istorije i modernog turizma. O njegovoj burnoj istoriji dužoj više od 600 godina, svedoče i mnoge tvrđave i ostaci gradskih zidina, mnogobrojne crkve i najveći čuvar Pravoslavnog duha, manastir Savina.

 

Raznovrsnost mediteranske flore jedinstvena je, a svake godine u Herceg Novom krajem zime se održava Praznik mimoze, predivnog mediteranskog drveta sa karakterističnim zimskim žutim cvetom. Posebna osobenost Hercegnovske rivijere je klima, koja na najmanjem prostoru daje najveće klimatske razlike. U toku kasnih prolećnih dana čovek ovde može istovremeno uživati u toplom primorskom suncu i moru, a da na okolnim planinama gleda sneg.

 

Na samo 3 km od Herceg Novog nalazi se Zelenika. Blaga mediteranska klima bokokotorskog zaliva je karakteristika i ovog mesta, sa lepim plažama pogodnim za obuku neplivača.

 

 

Idući ka Herceg Novom, sa desne strane na nekoliko stotina metara pre ulaska u tunel koji deli Zeleniku i Meljine, nalazi se odmaralište “Kragujevac” koje je začeto kao kamp kragujevačkih ferijalaca 60 - tih godina prošlog veka. Odmaralište je smešteno u staroj hrastovoj šumi i raspolaže vilama, bungalovima i restoranom od 120 mesta.